Concept

Begin 2018 is VINTEUR  opgericht. VINTEUR zorgt voor heerlijke wijnervaringen in Limburg. In een laagdrempelige, ontspannen en gemoedelijke setting, wordt er in de vorm van bezoeken en/of degustaties kennis gemaakt met regionale wijncultuur. De specialisatie ligt bij Nederlands en Belgisch-Limburgse wijnen.  Ondertussen is de core business verschoven naar wijntours in de regio. Samen met gasten op pad, naar al die verrassend mooi gelegen wijngaarden in het glooiend Limburgs landschap. Na het bijzondere verhaal van de wijnmaker, volgt een heerlijke glas wijn dat afkomstig is van de wijngaard die je net bezocht hebt. Dan volgt de trots: dat dit hier gemaakt wordt! En als 's nachts de ogen dichtvallen, heb je er gegarandeerd weer een bijzonder fijne herinnering met collega's, vrienden of familie bij. Trust me! 

Mogelijkheden en prijslijst proeverijen en wijnreizen: klik hier

mail@vinteur.nl / 0618338522 (do t/m zo)/ contactpagina

Proeven en reizen

Wijntours in Belgisch en Nederlands Limburg kunnen te voet, per E-bike of auto/bus. Lekker ontspannen genieten van de talloze verhalen over de geschiedenis van de regionale wijncultuur, het ontstaan van de wijngaarden en -domeinen en dat alles onder het genot van (...). Van april tot en met oktober kunnen maatwerktours gedaan worden voor groepen vanaf 10 personen. Hiervoor worden naast de vorm van vervoer, ook eventuele domeinbezoeken, degustaties, streekplankjes, etc. besproken. Daarnaast vinden er ook regelmatig openbare wijnactiviteiten plaats waar iedereen aan kan deelnemen. Volg voor deze en andere nieuwtjes de Facebookpagina of Instagram , waar de activiteiten als eerste bekend worden gemaakt. 

Klik hier voor een impressie van de wijnreizen en klik hier voor een impressie van de proeverijen.

mail@vinteur.nl / 0618338522 (do/zo) / contactpagina

Meer dan wijn... 

De veelzijdigheid van onze Limburgse wijncultuur is gigantisch. Denk dan aan de bodemdiversiteit (vuursteenmijnen en tot kalkgroeves zoals de ENCI), natuur (landschap en ecologie), cultuur (sfeer en tradities in dorpjes en steden) en meer. Vraag Vinteur advies in het samenstellen van jouw dag- of weekendprogramma.

Zelf ervaren hoe het is om wijnbouwer te zijn? Er is altijd wijngaardwerk als je groene vingers hebt. Wat dacht je van samen in de wijngaard werken zoals snoeien, leiden van de plantscheuten en natuurlijk het oogsten? Het is een leuke, dankbare en leerzame bezigheid. Bezoek een wijndomein en vraag naar de mogelijkheden. Als professional verder? Neem dan contact op met Yuverta, PXL of Syntra voor opleidingen en cursussen.

Samenwerking graag!

Het bekend maken van Limburgse wijn gaat niet vanzelf en heeft hier en daar een extra zetje en wat tijd nodig. Mocht je meer informatie omtrent kansen met Limburgse wijn voor jouw bedrijf of instelling wensen, neem dan contact met me op via mail@vinteur.nl of 061833852. Er zijn ook mogelijkheden tot scholing, excursies en praktijkbezoeken. 

Vinteur werkt graag met een aantal leuke partijen samen voor unieke wijngerelateerde belevenissen zoals Mia Styling Visagie en Yvette Wilhelmus Weddings en Events (o.a. bijzondere pinknicks in een wijngaard)

 

Mijn missie is...

...om meer regionale producten - en dan met name wijnen - thuis en bij bedrijven zoals de horeca en detailhandel, in ‘het systeem’  te krijgen. Door de aandacht op Limburgse wijn te vestigen en het laten ervaren van de wijnkwaliteit, beseffen we dat we minder wijn van ver hoeven te halen. Door deze aankoopkeuze, steunen we onze lokale economie en kunnen we meer respect kweken voor het product ‘kwaliteitswijn’ . Ik streef in naar een zelfvoorzienende regio Limburg. Produceer hier wat de regio nodig heeft en ‘export’ selectief en onder voorwaarden plaatsvindt om een culinaire identiteit te krijgen. Wie doet mee?

Maurice is uw ‘gastheer in de gaard’: gastgericht, kundig en bevlogen. Met zijn toegankelijkheid heb je er binnen no time een wijnvriend bij.