Wijnreis in Limburg

Omdat er steeds meer wijngaarden bij komen, de bestaande domeinen regelmatig uitbreiden, de diversiteit en wijnkwaliteit nog steeds toeneemt, is het een logische stap om wijntoerisme te ontwikkelen.  Vinteur vult dat in door wijnreizen te organiseren. Het is mogelijk om een basisreis te doen of samen een maatgerichte tour te maken. Er zijn allerlei arrangementen mogelijk door een tour te combineren met een rondleiding, degustatie, ontbijt, lunch, borrelplank, diner in een wijngaard en/of overnachting. Om lange reistijd te voorkomen, is de wijnregio opgedeeld in clusters van een aantal wijngaarden en domeinen.

Er zijn een aantal basisreizen te voet, per fiets of scooter samengesteld rondom Maastricht. Op basis van de wensen van de aanvrager kan er ook een maatgerichte wijnreis samengesteld worden. Neem contact op via het formulier op de contactpagina, mail@vinteur.nl of 0618338522 (do/zo).

Kijk hier voor de mogelijkheden, prijzen en voorwaarden.

Klik hier voor een impressie van de wijnreizen en klik hier voor een impressie van de proeverijen.

Proef verantwoord als je nog gaat deelnemen aan het verkeer.

Bijzondere wijnlocaties

Maurice van Vinteur is verbonden aan wijndomein Riesenberg te Gronsveld. In deze gaard kan er op 2 percelen (o,8 HA) naar hartenlust wijn geproefd worden in combinatie met een hapje uit de streek. Maar ook de vuursteenmijn van Rijckholt is te bezoeken, of een wandeling in het bijzondere Savelsbos (al dan niet met een gids van heemkundevereniging Grueles) of bezoek de Torenmolen

Per 1-1-2024 is Maurice tevens mede-eigenaar van The Urban Winery Maastricht: de oudste stadswijnmakerij van Nederland en Belgie (2016). Met 1 minuut wandelen vanaf Maastricht CS arriveer je in de wijnmakerij waar een verzorgd bezoek mogelijk is.

Mail@vinteur.nl / 0618338522 / contactpagina